2014-2015 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

Adana Güçbirliği Vakfı ( AGV ) Yönetim Kurulu tarafından 10 Mart 2014 tarihinde yapılan duyuru ve çağrı gereğince, 27 Mart 2014 Perşembe günü saat 16.00'da; çoğunluk sağlanamazsa 28 Mart 2013 Cuma günü aynı saatte Seyhan Oteli'nde Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılması kararlaştırılmıştır.

28 Mart 2014 tarihinde yaptığımız Olağan Genel Kurul toplantısından bu yana yürüttüğümüz "yönetim" görevi sırasında gerçekleştirilen faaliyetler sizlere özet olarak aşağıdaki başlıklar altında sunulmuştur.

 

1.Sosyal ve Kültürel Çalışmalar

2.Tarım Müzesi

3. İdari ve Mali Yapılanma Çalışmaları

 

1.Sosyal ve Kültürel Çalışmalar

 

ADANA’ YA VİP ÜNİVERSİTE KAZANDIRACAĞIZ:

·        Adana Güçbirliği Vakfı kurulduğu günden bu güne kadar eğitime büyük önem vermiş ve projelerinde hep eğitime yakın hizmetler sunmuştur. Biz Adana’ya özel sektörün işleteceği bir üniversite kazandırmak istiyoruz. Eski Başkanımız Sekip Karakaya döneminde bildiğiniz üzere ‘’Eğitim Köy’’ projelerimiz vardı. Yarım kalan ‘’Eğitim Köy’’ projesini tamamlamak istiyoruz. Valilik, Milli Emlak ile işbirliği yaparak Adana’ya VİP, göle nazır şehrin merkezini harekete geçirecek, dinamikleri de sıcak tutacak bir üniversite kazandırmak için çalışıyoruz. Yurt dışında işleri olan ekonomik durumu çok iyi sayılacak bir kardeşimizin Milli Emlak’a ait 300 dönümlük bir arazi üzerinde VİP üniversite yapması için çalışıyoruz. Adana’nın seviyesi yüksek bir yerde kurulacak bu üniversitenin Adana’yı yeniden ayağa kaldıracak eserlerden biri olacağını ümit ediyoruz. Tüm birimlerden bu anlamda destek alıyoruz.

·        Mütevelli Heyet Üyemiz Günep Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İzzet Öksüzkaya Beyden Vakfın arazisi veya hazine tarafından tahsis edilecek bir arazi de üzerine 5.000.000 TL’ye kadar Eğitim için yatırım yapma sözünü aldık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizde bu dönemde bu eğitim tesisinin yapılması için yönetim olarak çalışmayı hedefliyoruz.

·        09 Temmuz 2014 tarihinde ATOSEV tesislerinde Adana Güçbirliği Vakfı tarafından iftar yemeği düzenlenmiştir. Onursal Başkanımız Vali Mustafa Büyük ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Belediye Başkanları, Milletvekilleri, STK’lar, SİAD lar,  Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Mütevelli heyet üyelerimizin katılmıştır.

·        16 Nisan 2014 tarihinde Sayın Valimiz Avni Coş’u ziyarete gidildi.

·        18 Haziran 2014 tarihinde Sayın valimiz Mustafa Büyük’ü Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraber Hayırlı olsun ziyaretine gidilmiştir.

·        Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ’ye hayırlı olsun ziyaretine gidilmiştir

·        Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ a hayırlı olsun ziyaretine gidilmiştir.

·        Çukurova Belediye Başkanımız Soner Çetin’e hayırlı olsun ziyaretine gidilmiştir.

·        Yüreğir Belediye Başkanı Mahmur Çelikcan ’a hayırlı olsun ziyaretine gidilmiştir.

·         

2. Adana Tarım Müzesi

Tarımın Başkentine Tarım Müzesi

Tarım bölgesi konumunda Türkiye'nin başkenti gösterilen Adana'da Tarım Müzesi oluşturulması amacıyla 10 Mart 2013 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı. Adana'nın tanınan çiftçi ailelerinden Özler ‘in aile şirketi Özler Tarım Ürünleri AŞ’nin hayata geçirmek amacıyla hazırladığı Tarım Müzesi Projesi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Adana Güçbirliği Vakfı (AGV), Adana Ticaret Borsası (ATB) ve Adana Çiftçiler Birliği'nin (AÇB) de desteğini aldı. Bir araya gelen 5 paydaş, Adana Tarım Müzesi İşbirliği Protokolü'nü törenle imzaladı. 2014 yılında Tarım Müzesi ile ilgili olarak:

1-      03.07.2014 tarihinde T.C. Adana Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda Adana Tarım Müzesine kazandırılmak üzere hazırlanan makine ve teçhizatlar onaylanmıştır. Teçhizat ve makine sahiplerine duyuru yapılmıştır.

 

2- Müze 1. Etap (Arkeoloji) inşaatı Şubat ayında bitirilerek teslim edilecek. Takiben müzenin taşınması ve tefrişi ihalesi açılarak ve seçimlerden önce tamamlanacak.

 

3-Tarım ve diğer müzeleri kapsayan 2. Etap'ın projeleri tamamlanarak Bakanlığa teslim edilmiştir. İnşaat ihalesinin zamanı şu an belli değil.

 

4-. Envanterimizden istenilen makinelerin müzeye devir karar ve protokol örneğini Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne Adana Güçbirliği Vakfı vasıtasıyla vermiş bulunmaktayız.

 

3. İdari ve Mali Yapılanma Çalışmaları

* Vakfımızın Azime Günay İş Merkezindeki İşhanı’nın bütün daireleri her yıl yeni bedeller üzerinden kiraya verilmiştir. Kira sözleşmeleri yenilenmiştir.

* Vakfın 2014-2015 yılı Deprem Sigortası yaptırılmıştır.

* Binanın 2014 2015 yıllarına ait emlak vergileri ödenmiştir.

* Mütevelli Heyet üyesi ödemeleri 2012 -2013 ve 2014 yılları dahil aidatlar toplanıp bankaya yatırılmıştır.

*Adana Güçbirliği Muhasebesini 01 Ekim 2013 tarihinden itibaren SMMM Bayram Bükbüz tutmaya başlamıştır.

Sonuç olarak; Vakfımız bu dönemde yaptığı tüm çalışmalarda katılımcılığı ön planda tutmuş, diğer STK'lar ve Odalar ile işbirliği içinde çalışmalar yapmaya gayret etmiştir. Adana ile ilgili konuların sürekli tartışılarak, sorunlar ve ihtiyaçlar hakkında görüşler geliştirilmesi ve Güçbirliği Platformuna taşınmasına çalışılmıştır. Adana'nın gerçek ihtiyacının da bu birlik ve beraberlik anlayışı olduğuna inanılmaktadır.

Bu çalışmalarda Vakfımıza ve Yönetim Kurulumuza maddi, manevi destek sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara da teşekkürlerimizi sunarız.

 

Adana Güç Birliği Vakfı 2014- 2015 Dönemi Yönetim Kurulu