ADSİAD’dan beyin göçü uyarısı

ADSİAD’dan beyin göçü uyarısı

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Adana’da kültür, sanat, yatırım ve istihdam konularına eğilinmediği takdirde beyin göçünün devam edeceğini vurguladı.

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) 2014 yılı çalışma takvimi hazırlığına başladı. ADSİAD’ın genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı ADSİAD Başkan Yardımcısı Süleyman Gerdan’ın sahibi olduğu Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Ger Mühendislik’te yapıldı. Toplantının ADSİAD’ın genişletilmiş yönetim kurulu toplantısının Ger Mühendislik’te yapılmasından onur duyduğunu kaydeden Süleyman Gerdan, “ADSİAD, Adana’daki tüm kurum ve kuruluşlarla barışık bir yapıya sahiptir. Derneğimizin çalışmaları yerel ve ulusal basında da yer almaktadır. Bu anlamda kent dinamiklerinin farkında olan ve bu farkındalığı tüm dünyaya yaymak isteyen ADSİAD ailesinde olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
ADSİAD üyesi, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça’nın da katıldığı toplantıda ADSİAD’ın 2013 yılı faaliyetlerini ve 2014 yılı hedeflerini paylaşan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Adana’nın kültür, sanat, turizm, sağlık, yatırım ve istihdam konularında ciddi çalışmalar yürütmesi gerektiğini vurguladı. Sönmez, “Aksi halde çocuklarımız, gençlerimiz Adana’dan uzaklaşacak. Sürekli beyin göçü vermeye devam edeceğiz” dedi.
Adana’yı hep birlikte ileriye taşımak zorunda olduklarını dile getiren Süleyman Sönmez, Adana’nın artık ayağa kalkması ve yürümesi gerektiğini dile getirdi.
Sönmez, “ADSİAD, Adana’nın sosyal ve kültürel yaşamına her an katkı koymaya hazır bir dernektir. Sadece Adana’da değil tüm Türkiye’de ADSİAD’ın adını daha çok hafızalara kazıyacağız. ADSİAD, Adana’nın gelişimi için üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren bir dernektir.  Güçlü ve büyük bir aileye sahip ADSİAD’ın nihai hedefi derneğimizin ve Adana’nın gelişimidir” diye konuştu.
KIRMIZIDAM VE SINMAZ NELER SÖYLEDİ?
Süleyman Sönmez’in ardından söz alan ADSİAD Denetim Kurulu Üyesi Hasan Kırmızıdam ise yönetim kurulunun görevini eksiksiz yerine getirdiğini söyledi. ADSİAD’ın Adana için son derece önemli bir dernek olduğunu kaydeden Kırmızıdam, “Yönetim kurulumuzun başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.
ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz da ADSİAD içerisinden çıkarak TÜRKONFED gibi bir federasyona başkanlık yapan Süleyman Onatça’yla gurur duyduğunu vurguladı. Sınmaz, Adana’nın gelişimi için önemli katkılar sunan ADSİAD’ın özverili çalışma yürüttüğünü dile getirdi.
SÜLEYMAN ONATÇA: “ADSİAD’I TÜRKİYE TANIYOR”
ADSİAD üyesi olmaktan gurur duyduğunu her fırsatta dile getirdiğini anımsatan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça ise Türkiye’nin en büyük iş dünyası derneklerinin ADSİAD’ı tanıdığına ve çalışmalarını takip ettiğine vurgu yaptı.
Onatça, Adanalılar’ın ve sivil toplum kuruluşlarının Adana özelinde sorunlar ve çözüm önerilerini içeren raporlarla Ankara’daki yetkililerin dikkatini çekmeye çalışmasının önemini ifade etti.
SÜLEYMAN SÖNMEZ, TÜRKONFED YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU
Süleyman Onatça, TÜRKONFED Genel Kurulu’nda yedek birinci sıra üyesi olan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez’in asil Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirildiğini de müjdeledi.  ADSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, eski başkanlar ve ADSİAD üyelerinin de katıldığı toplantının ardından misafirler Ger Mühendislik’in yönetim binasını gezdikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Facebookta Paylaş