Altın Koza'da Yarışacak Filmler Belli Oldu

Altın Koza'da Yarışacak Filmler Belli Oldu

Adana'da bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yer alan 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na katılacak filmler belli oldu.Yarışmaya başvuruda bulunan 47 filmden jüri önüne çıkacak 12 film belirlendi. En eyi film seçilecek esere 350 bin TL ödül verilecek.Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 20. düzenlediğimiz Altın Koza Film Festivali ile uzun yıllardır Türk Sineması'na destek sağlıyoruz. Böylelikle ülkemizin ve şehrimizin kültür sanat yaşamına da katkı vermiş oluyoruz. Bunun karşılığını yarışmamıza gelen başvurularla almış oluyoruz. Yarışmamıza yoğun ilgi gösteren sinema camiasına bir kez daha teşekkür ediyor, hepsine başarılar diliyorum" dedi.

Altın Koza'da yarışacak eserler şöyle: Çanakkale Yolun Sonu / Yönetmen: Mustafa Kemal Uzun

Daire / Yönetmen: Atıl İnaç                                                                 Eve Dönüş Sarıkamış 1915 / Yönetmen: Alphan Eşeli

Gözümün Nuru / Yönetmen: Hakkı Kurtuluş - Melik Saraçoğlu                    Hadi Baba Gene Yap / Yönetmen: Emre Yalgın

Hayat Boyu / Yönetmen: Aslı Özge                                                         Jin / Yönetmen: Reha Erdem

Köksüz / Yönetmen: Deniz Akçay Katıksız                                                Lal / Yönetmen: Semir Aslanyürek

Soğuk / Yönetmen: Uğur Yücel

Yarım Kalan Mucize / Yönetmen: Biket İlhan

Yozgat Blues / Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun

SONUÇLAR 22 EYLÜL'DE BELLİ OLACAK

En İyi Film seçilecek eserin 350 bin 'lik ödülün sahibi olacağı yarışmanın sonuçları 22 Eylül gecesi yapılacak Kapanış Töreni'nde belli olacak.

 

16 Eylül'de başlayacak Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın yanı sıra, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması da düzenlenecek. Özel gösterimler, söyleşiler, sergiler ve atölye çalışmaları ise yine festival haftası boyunca sanatseverleri bekleyen diğer etkinlikler olacak. 

Facebookta Paylaş