‘Borsa Kompleksi’ ile 10 milyar TL’lik hedef

‘Borsa Kompleksi’ ile 10 milyar TL’lik hedef

Adana Ticaret Borsası’nca (ATB) bir ay içinde temeli atılması beklenen; ‘Borsa Kampusu Projesi’ ile birlikte Adana’da ‘modern hububat pazarı’ oluşturulacak, alıcı ile satıcı buluşacak. Kompleksle birlikte yıllık ortalama 10 milyar TL’lik bir ticaret hacmi hedefleniyor.

 

 PROJE ARTIK SON AŞAMADA

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan, projenin artık son aşamaya geldiğini ve önümüzdeki bir aylık zaman diliminde ‘Borsa Kampusu’nun temelini atacaklarının müjdesini verdi. Borsaların temel işlevinin; bir emtiada alıcı ile satıcıyı bir araya getirip, alışverişin aleni ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu hatırlatan Çalışkan, bunu pamukta yaptıklarını, ancak mısır ve buğdayda böyle bir şanslarının olmadığının altını çizdi.

 MODERN HUBUBAT PAZARI

Türkiye’nin toplam mısır üretiminin yaklaşık yüzde 30’luk bir bölümünü Adana’nın tek başına gerçekleştirdiğini hatırlatan Çalışkan, “Buna rağmen, birebir pazar yerimiz yok. Bu eksikliği giderebilme adına Adana’ya modern bir hububat pazarı kuracağız. Üretilen ürünler buraya kamyonlarla getirilip, analiz için numuneler alınacak. Alım-satım salonlarında analiz sonuçları ekrana yansıtılacak ve her ürün açık arttırma ile satılacak” dedi.

10 MİLYAR TL’LİK HEDEF

 

Söz konusu kompleksin de merkez ilçe Yüreğir’de Adana-Ceyhan Karayolu’nun İncirlik bölgesine yakın bir alanda 20 milyon TL’lik bir yatırımla kurulacağını kaydeden Çalışkan, “Kompleksle birlikte ürün değerinde satılacak. Depolama sistemi ile birlikte alıcılar istediği zaman ürününü alıp götürebilecek. 5 milyar TL’lik bir ticaret hacmimiz var. Borsa Kampusu ile birlikte bunu ikiye katlamayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.

Facebookta Paylaş