Çukurova’nın ulaşılabilirliği saptanıyor

Çukurova’nın ulaşılabilirliği saptanıyor

Çukurova Gelişim Derneği, ÇKA desteğiyle Çukurova ilçesindeki tüm mekanları engellilerin ulaşılabilirliği yönünden inceleyip rapor hazırlayacak

Çukurova’daki banka şubelerini engellilerin erişimine uygun olup olmadığı konusunda inceleyip rapor hazırlayan Çukurova Gelişim Derneği, (ÇGD) “Çukurova Ulaşılabilirlik Raporu” projesiyle Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 2013 Doğrudan Faaliyet Desteği Programından destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında Çukurova ilçesindeki kamu kurumlarını, okulları, banka şubelerini, dini merkezleri, hastaneleri, aile sağlığı merkezlerini, eczaneleri, alışveriş merkezini, metro duraklarını, otobüs ve diğer toplu taşıma duraklarını, trafik ışıklarını, parkları, sokak ve ihtiyaç duyulan tüm alanlar engellilerin ulaşılabilirliği yönünden incelenip hazırlanacak rapor ilgililere ulaştırılacak. 

ENGELLİLERE UYUM İÇİN SÜRE ÜÇ YIL UZATILMIŞTI

7 Temmuz 2005 yılında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5378 sayılı Özürlüler Yasası kapsamında, kurum ve kuruluşlara 7 Temmuz 2012 yılına kadar yapıları ve hizmetlerini engelli ulaşılabilirliğine uygun hale getirmeleri için süre tanınmıştı. Aradan geçen 7 yıllık süre sonunda düzenleme ile ilgili yeterli düzeyde somut adımlar atılmayınca süre üç yıl daha uzatıldı. 

ÇUKUROVA GELİŞİM DERNEĞİ’NDEN İKİNCİ PROJE

Her insanın bütün toplumsal konumlara, insan için ortaya konmuş değerlere, hizmetlere erişimi sırasında fiziksel ve inşa edilmiş çevrenin engel oluşturmaması gerektiği düşüncesinden yola çıkan Çukurova Gelişim Derneği, engelli ulaşılabilirliği temalı ikinci projesini hayata geçiriyor. Daha önce Çukurova ilçesindeki banka şubelerinin engellilerin erişimine uygun olup olmadığıyla ilgili bir çalışma yapıp hazırladıkları raporu kamuoyuna açıklayan ÇGD, bu kez ilçedeki tüm kamusal mekanları engelliler için ulaşılabilirlik bakımından inceleyecek.

 

ÇKA’DAN DESTEK ALDI

“Çukurova Ulaşılabilirlik Raporu” projesiyle Çukurova Kalkınma Ajansı 2013 Doğrudan Faaliyet Desteği programıyla proje desteği almaya hak kazanan ÇGD, proje kapsamında 100 engelli bireye ihtiyaç analizi anketi uygulayarak projenin engelli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda devam etmesine zemin hazırlayacak.

 

ÇUKUROVA İLÇESİ ULAŞILABİLİRLİK YÖNÜNDEN İNCELENECEK

ÇGD, proje kapsamında Çukurova ilçesinde bulunan, kamu kurumlarını, okulları, banka şubelerini, dini merkezleri, hastaneleri, aile sağlığı merkezlerini, eczaneleri, alışveriş merkezini, metro duraklarını, otobüs ve diğer toplu taşıma duraklarını, trafik ışıklarını, parkları, sokak ve ihtiyaç duyulan tüm alanları da engellilerin ulaşılabilirliği yönünden inceleyip, verileri rapor haline getirecek. 

RAPOR İLGİLİLERE ULAŞTIRILACAK

 

3 ayda tamamlanacak proje sonunda hazırlanacak olan "Çukurova Ulaşılabilirlik Raporu" ile inceleme yapılan alanların güncel durumu ve engelli ulaşılabilirliğine uygunluğu için izlenmesi gereken yollar ve mimari çizimlerin bulunduğu rapor ise inceleme yapılan alanlara, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ulaştırılacak. 

Facebookta Paylaş