Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 90. Yıldönümü nedeniyle Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan törende alanı dolduran binlerce kişi coşkuyla kutlama yaptı.


  Adana'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü coşkuyla kutlandı.  Uğur Mumcu Meydanı'ndaki törenleri binlerce vatandaş izledi. Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, vatandaşların bayramını kutladı. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile alanı doldurdu. Bazı vatandaşlar ise göğüslerine Atatürk fotoğrafı, boyunlarına da Kemal Atatürk yazılı kolyeler taktı. Aileleri ile tören alanına gelen çocuklar da bayramı coşku içinde kutladı.

  Halkı selamlamanın ardından Vali Coş yaptığı konuşmada, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazi ve şehitler ile isimsiz kahramanlara minnettar olduklarını söyledi. Cumhuriyet'in ilanının, birlik ve beraberlik içinde olunduğu zaman 'olmaz' denilenin başarıldığının bir örneği olduğunu ifade eden Coş, "Milli hedeflere ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz güç İstiklal Savaşı'nda bizi zafere götüren ruhta gizlidir. Bugün de önümüze çıkacak engelleri bu ruhla ortadan kaldırabiliriz. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak altında kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere en güzel cevabı veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olarak ebediyen yaşatacağız" dedi.

  Coş, Atatürk'ün "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözünden hareketle slogan değil hizmet üreterek ülkeyi en güzel yerlere götürmek için çaba harcadıklarını kaydetti.

  Coş'un konuşmasının ardından halkoyunu ekibi gösteri sundu. Daha sonra ise geçit töreni başladı. Geçit töreni sırasında Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ayakta geçenleri selamladı.

  Öte yandan, Cumhuriyet Bayramı'nda geçit töreninde bir ilk yaşandı. Başörtülü öğrenciler de geçit törenine katıldı. Başörtülü öğrenciler geçerken Tümgeneral Satı Bahadır Köse de onları selamladı. Daha sonra diğer kamu kurumlarının araçları geçit törenini gerçekleştirdi. Çevik Kuvvet polisinin robocop kıyafetiyle geçit törenine katılması da dikkat çekti. Çevik Kuvvet ekiplerini gören vatandaşlar slogan atarken, törende çöp aracı ve iş makinelerinin de geçtiği görüldü.


 

Facebookta Paylaş