DEMOKRASİ DESTANINDA ŞAHİTLER BİZİZ

DEMOKRASİ DESTANINDA ŞAHİTLER BİZİZ

 

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

 

 Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişimi düzenlendi. Bu hain darbe teşebbüsü Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyetini sömürgeci Batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu.

 Bu darbe girişimi bizim temel hak ve özgürlüklerimizi ve bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi, hain darbe teşebbüsü, sadece devlete değil, bizim irademize de yapılmıştır. Aziz milletimiz darbe teşebbüsünde tankların,  uçakların, helikopterlerin, kendisine doğrultulan tüm namluların karşısına sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilmiş ve Kahramanca savunmasıyla hain darbe teşebbüsünü püskürtmüştür. Milletimiz, hem devletini, hem de demokrasisini korumayı bir görev bildi. Canı pahasına darbecilerin silahlarına engel olarak devletini, iradesini ve demokrasisini kurtardı. 

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

 Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatanın kazanılması için Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da binlerce şehit verdik Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz.

 BU VATAN HEPİMİZİN

  Vatanımıza, devletimize, demokrasimize her şart ve durumda sahip çıkacağız. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın… Millet bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir.

15 Temmuzdaki o hain kalkışmayı UNUTMA, UNUTTURMA!

ADANA GÜÇBİRLİĞİ VAKFI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

 

                                         BİLAL NADİR GÖK

Facebookta Paylaş