DÜNYANIN KALBİ ADANA’DA ATACAK

DÜNYANIN KALBİ ADANA’DA ATACAK

Adana, 5-15 Eylül tarihleri arasında yapılacak Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasına hazırlanıyor.

Hazırlıkların süratli bir şekilde devam ettiğini belirten Türkiye Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı ve Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, organizasyonun düzenlenmesinde en büyük desteği verdiğini belirttiği Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti.

Milli Takımın Adana'da kamp yaptığını ve çalışmalarına Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda devam ettiğini kaydeden Karakaya, "İlk olarak 1-5 Eylül tarihleri arasında Güney Afrika, İran ve Avustralya'nın da katılacağı bir hazırlık turnuvasında yer alacağız. Hazırlıklar gayet güzel devam ediyor. Milli sporcularımız Adana iklimine alışmaya çalışıyor. Önceleri zorlandılar ama artık uyum sağladılar. Amacımız Adana'nın tanıtımına katkı sağlamak. Adana'da yapılacak olan 5'inci dünya şampiyonası daha önce sırasıyla Kanada'nın Ottova, İngiltere'nin Birmingham, Brezilya'nın Blumenau ve Fransa'nın Paris şehirlerinde bu organizasyon gerçekleştirilmiş. Bu şehirlerle birlikte Adana'nın da anılacak olması mutluluk verici" dedi.

Ali Duran Karakaya, dünyada ciddi anlamda ses getirecek bu organizasyon dolayısıyla Adana'ya basın mensuplarının ve çeşitli ülkelerden taraftarların da geleceğini belirtti.

Adana'nın bu tip organizasyonlara ev sahipliği yapmasını önemsediklerini ifade eden Karakaya, "Bu organizasyonun başarılı bir şekilde başlayıp sonuçlanmasından sonra Adana, engelli yaşamla ilgili, engelli sportif etkinliklerle ilgili ciddi anlamda Avrupa'da ve dünyada rüştünü ispat edecektir. Bu süreçte emeği geçen Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş ve her konuda bize büyük destek sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zihni Aldırmaz'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ali Duran Karakaya, 12 ülkenin katılacağı dünya şampiyonasının Yüreğir Serinevler ve Adnan Menderes Spor Salonlarında gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.



Facebookta Paylaş