ikinci 500'de 15 Adana firması

ikinci 500'de 15 Adana firması

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasında yer alan Adana sanayi firması sayısı 17’den 15’e geriledi.

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2011 Yılı Araştırma Raporu” sonuçlarına göre, Adana sanayi firmaları Oğuz Tekstil 13., Oyka Kağıt 45., Gürsoy Yem 55., Meltem Kimya 67., Abdioğulları Plastik 176., Kıvanç Tekstil 202., Riga Boya 215., Kimteks Tekstil 268., Oğuz Gıda 276., G.Ç.S. Metal 286., Sepaş Plastik 306., Tuncel Kimya Boya 319., Zahit Alüminyum 388., Adana Besi Yem 440., Bakırlar İplik 492. sırada yer aldı.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında Adana sanayi firması sayısının azalmasından üzüntü duyduklarını söyledi. Kıvanç, “Firmalarımız, dünya piyasalarında daralmanın ve zorlu rekabet koşullarının yanısıra yurt içinde de teşvik kaynaklı haksız rekabet ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bunun sonucu Adana sanayisine olumsuzluk olarak yansımaktadır” dedi.

Adana sanayisinin en önemli sorunlarının başında teşvik uygulamalarının geldiğini belirten ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, “Türkiye’de işsizliğin en yüksek olduğu illerden biri Adana’dır. Bu nedenle önceliğimiz Adana’nın teşvik uygulamalarından hak ettiği payı alması olacaktır. Adana sanayisinin, mevcut durumunu koruması ve daha ileriye gitmesi için mutlaka teşvikle ilgili daha fazla imkanlar elde etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Sanayisi’nde yaşanan kan değişikliği, başta Bakanlıklar,  Yerel Yönetimler olmak üzere TOBB’a bağlı Odalar, Borsalar, kentin diğer dinamikleri ile işbirliği yaparak yatırım ortamı için sinerji yaratmayı, bu sinerji ile Adana sanayisinin daha da gelişmesini, üretimin, istihdamın ve ihracatın artmasını hedeflediklerini kaydetti.

 

Sıralalamaya giren firmaların  Adana sanayisi, ekonomisi ve ihracatının lokomotifi olduğunu vurgulayan Kıvanç, “Uygulanan teşvik politikalarının yol açtığı tüm olumsuzluklara rağmen, ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alma başarısını gösteren Adana sanayi firmalarımızı kutluyor, önümüzdeki yıllarda firmalarımızın daha iyi performans göstererek daha çok sayıda yer almasını arzu ve temenni ediyoruz” dedi. 

Facebookta Paylaş