‘Meslek Komiteleri ATO’nun temel taşlarıdır’

‘Meslek Komiteleri ATO’nun temel taşlarıdır’

Adana Ticaret Odası’nın 47 sektörünü temsil eden Meslek Komitelerinin başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Atila Menevşe, “Adana Ticaret Odası olarak yeni dönemde Meslek Komitelerimiz aracılığıyla Adana ekonomisinin nabzını daha iyi takip ederek, iş hayatında daha aktif rol oynamayı hedefliyoruz” dedi.
Adana Ticaret Odası’nın 28 bini aşkın üyesini temsil eden, 47 sektördeki Meslek Komitesi’nin başkanları, düzenlenen bir toplantıda sektörel ve mesleki sorunlarını dile getirirken, genel ekonomik konulara ilişkin de düşüncelerini açıklama fırsatı buldu. Toplantının açılışında konuşan Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, toplam 265 kişiden oluşan 47 sektördeki Meslek Komitelerinin, kentin üretimi ve ticaretindeki sorunların belirlenerek çözümünde “Çekirdek” görevi üstlendiğini söyledi. “Adana ekonomisinin geliştirilmesi için bizlere çok görevler düşüyor. Özellikle Meslek Komitelerimizi çok iyi çalıştırmak gerekiyor. Bunun için Yönetim Kurulu olarak Meslek Komitelerimizden gelen tüm kararları titizlikle inceleyerek gereğini yapıyoruz” diyen Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:
“Birlik ve beraberlik ruhuyla kent ekonomisinin geliştirilmesi, istihdamın ve ihracatın artırılması, kentin ekonomik potansiyelinin etkin biçimde geliştirilmesi, Adana Ticaret Odası’nın üyelerine ve kente daha kaliteli hizmet vermesinin sağlanması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu anlamda iş hayatının ve Türkiye’nin önünü tıkayan uygulamaların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürme kararlılığındayız. Öte yandan Adana ve Çukurova olarak önümüzü açacak projeler üretmemiz gerekiyor. Öncelikle atıl durumda bankalarda tutulan ve Adana’nın bu alanda şampiyonluğa koştuğu paranın yatırıma dönüşmesini sağlayacak projelerin hayata geçirilmesinin büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Tüm bu hedeflerin başarıya ulaşması konusunda önümüzdeki süreçte bir takım ruhuyla hep beraber daha çok çalışacağız. Daha çok yatırım, daha çok istihdam ve daha çok ciro ve kazanç için, sonuçta Adana ekonomisinin daha da ileri noktalara taşınabilmesi için hepimize önemli görevler düşüyor ve bizlerin bu görevin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bunun için yapmamız gereken en önemli şey, Meslek Komitelerimizdeki üyelerimizin nabızlarının atışını parmaklarımızın ucunda hissedebilecek iletişimin sağlanmasıdır. İşte, Adana Ticaret Odası olarak yeni dönemde Meslek Komitelerimiz aracılığıyla Adana ekonomisinin nabzını daha iyi takip ederek, iş hayatında daha aktif rol oynamayı hedefliyoruz. Böylelikle Meslek Komitelerimiz, Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuz, üyelerimizin Adana Ticaret Odası’ndan beklentilerini fazlasıyla karşılamaya, yaşadığı ülkenin, bölgenin, şehrin, üyelerinin ve vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmaya devam edecektir.”
Adana’nın ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda ATO Meslek Komiteleri Başkanları Toplantısı’nın daha sonraki bölümünde gündemdeki konular görüşüldü. Toplantıda söz alan Meslek Komiteleri Başkanları sektörel, kentsel, bölgesel ve ülke gündemindeki konu ve sorunlara ilişkin görüşlerini açıkladılar.
  

Facebookta Paylaş