Sanayide sorunlar masaya yatırıldı Adana Sanayi Odası (ADASO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı gerçekleştirildi, Adana sanayisinin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.

Sanayide sorunlar masaya yatırıldı  Adana Sanayi Odası (ADASO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı gerçekleştirildi, Adana sanayisinin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.

ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu’nun başkanlığında yapılan ortak toplantıda, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın daveti üzerine, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden 9.Grup Kağıt - Ambalaj ve Basım Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Vehbi Barış Kaya için saygı duruşunda bulunuldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, meslek komiteleri ortak toplantılarının sanayi ve ticaret odalarının en önemli organizasyonu olduğunu ve büyük önem taşıdığını belirterek, yönetim kurulunun çalışmalarına ışık tuttuğunu söyledi. Kıvanç, “Güncel sorunlarınızı çözüm önerilerinizle birlikte yönetim kuruluna iletmeniz oda olarak sizlere daha hızlı hizmet vermemizi ve sorunlarınızın çözümünde daha aktif olmamızı sağlayacaktır” dedi.

Başkan Kıvanç, görevde bulundukları kısa sürede sorunlara çözüm bulunması, ihracatın artırılması, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının teşvik edilmesi amacıyla önemli etkinlikler gerçekleştirildiğini vurguladı. Türk Eximbank’a ADASO bünyesinde bir ofis açıldığını, ihracat yapmak isteyen ve ihracatını artırmak için krediye ihtiyaç duyan sanayicilere birebir hizmet vermeye başlandığını belirten Kıvanç, şöyle konuştu:

 “Yakın dönemde sizlerle devlet teşviklerinden daha fazla faydalanmanızı sağlamak amacıyla ilgili kurumlardan uzmanlar getirecek, yurtdışı heyetleriyle ve fuar katılımlarıyla sizlerin pazar arayışında en büyük destek olacağız. Tüm üyelerimizin Odamızdan aldığı hizmetin günümüzün şartlarına göre kalitesinin artırılması ile ilgili elimizden gelenin de daha iyisini yapacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

Ortak toplantıda, Meslek Komiteleri Sözcüleri tarafından sektörlerin sorunları dile getirildi ve çözüm önerileri anlatıldı. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, dile getirilen sorunları ev ödeci olarak gördüklerini belirterek, çözümlenmesi için girişimlerde bulunarak konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Facebookta Paylaş