Zeytin Gen Merkezi'ne çözüm yolu aranıyor.

Zeytin Gen Merkezi'ne çözüm yolu aranıyor.

Çukurova Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında günlerdir tartışma konusu olan arsa ile ilgili olarak, Adana Güç Birliği Platformu temsilcileri ortak çözüm yolu bulmak için Adana Valisi İlhan Atış'ı makamında ziyaret ettiler.

Adana Güç Birliği Vakıf Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Onatça, Adana Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, Adana İş Kadınları Derneği Başkanı Birgül Altay ve Adana Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ümit Onatça Vali İlhan Atış ile makamında görüştüler.

Vali Atış'ın verdiği bilgiler sonrasında, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri
Federasyonu Başkanı Süleyman Onatça, "Biz İşadamlarıyız Adana'ya yatırım yapılmasını tabii ki istiyoruz. Bu münasebetle Adana Güç Birliği Platformu olarak Fen Lisesinin yapılmasına tarafız. Adana Fen Lisesi'nin Türkiye'nin en başarılı Fen Lisesi olduğunu biliyoruz. Bir değil birkaç tane Fen lisesinin Adana' da olmasının bizi memnun edecektir" dedi.

Daha sonra konuşmasına devam eden Başkan Onatça, "Bunun yanında biz her iki tarafla da görüşmeler yapıyoruz. Bir tarafta saygı duyduğumuz bilim yuvası olan ve feyz aldığımız bir kurumumuz ve diğer tarafta da devletimizin saygın valilik makamı var. Bu kurumların çözümleri ortaklaşa çözmesi gerekir, çözüme erişilmesi konusunda da tarafız.

Valilik'ten aldığımız bilgide 190 dönüm arazinin, 8 dönüm alanına okul yapılacağı ve bahçesiyle birlikte toplam 30 dönüm alanın kullanılmış olacağı ve 30 dönüm içinde de inşaat sahasına denk gelenler dışında hiçbir ağacın sökülmeyeceği öğrenildi. İnşaat alanı olarak kullanılacak 8 dönümlük alanda bulanan zeytin ağaçlarının da kesilmeyerek söküleceği başka yere dikilerek korunacağı bilgisini aldık. Onun dışında kalan arazinin tamamının kulanım hakkını da üniversiteye devredileceğini ve o şekilde saklanacağı güvencesinin verildiği bildirildi.

Bize düşen görevin Sayın Rektör ve Sayın Dekan'la görüşerek bu bilgileri bir kere daha aktarmak ve ortak çözüm bulunması konusunda yardımcı olmaktır. Sayın Valimize, Sayın Rektör'ümüze ve Sayın Dekanımıza ve üniversitemiz öğretim elemanlarına gerekli görüşlerin aktarılması ve ortak bir yol bulunması için Adana Güç Birliği Platformu olarak çalışmalarda bulunacağımızı ve çözümün tarafı olacağımızı belirtiriz." dedi.

Facebookta Paylaş