ADANA'DA TOPLU ULAŞIMA ZAM

ADANA'DA TOPLU ULAŞIMA ZAM

UKOME tarafından ulaşıma bugünden geçerli olmak üzere zam yapıldı. 25 kuruş artan tam biniş 1,50 TL'den 1,75 TL'ye, öğrenci binişi ise 1.60 TL'ye yükseldi. Toplu taşıma ücretlerine yapılan 25 kuruşluk zam vatandaşların tepkisine neden oldu. Toplu taşıma ücretlerine yüzde 12,5 oranında yapılan zamma karşın halen en düşük toplu taşıma ücretinin Adana’da olduğu bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 1.30 TL olarak belirlenen belediye otobüsü biniş ücretlerinin İstanbul’da 1.95, Ankara ve İzmir’de 1.75, Bursa’da 1.85 ve samsun’da 1.65 tl olduğu kaydedildi.


ADANA - Adana'da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı.
Adana Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından ulaşıma bugünden geçerli olmak üzere zam yapıldı. 25 kuruş artan tam biniş 1,50 TL'den 1,75 TL'ye, öğrenci binişi ise 1.60 TL'ye yükseldi.
Yeni zamla birlikte kent kart kullanan vatandaşlara toplu taşıma araçlarına daha uygun fiyatlarda binme imkanı sağlanıyor. Kent kart dolduran ve toplu taşıma araçlarında kent kart kullanan siviller 1,50 TL, öğrenciler ise 1,40 TL'ye toplu taşıma araçlarına binebilecek.
Toplu taşıma araçlarına kullanan vatandaşlar bir günde en az 3 kez toplu taşıma araçlarına binmek zorunda kaldıklarını bu nedenle bir yıl aradan sonra yapılan 25 kuruşluk zammın fazla olduğunu belirterek, "Bizim maaşımıza yüzde 2 zam geliyor, toplu taşımaya birden bire 25 kuruş zam geliyor böyle bir şey olamaz. Günlük ortalama en az 2 kez en fazla ise 4-5 kez toplu taşıma aracına biniyoruz. Bu ayda 100 TL'nin üzerine çıkıyor. Bu nedenle zammın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz" dediler.
Toplu taşıma aracı sahipleri ise 1 yılda mazot fiyatına en az 5 kez zam yapıldığını mazotun litre fiyatının son zamla birlikte 4,22 TL olduğunu söyleyerek, "Mazot benzinle yarışıyor neredeyse 5 lira olacak. Biz bir günde yaklaşık 400 liralık mazot yakıyoruz. Bunun yanında şoför ve muavin parası var. Ayrıca aracın bakım parasını da eklediğinde elimizde avucumuzda para kalmıyor. Çoğu zaman vatandaşlardan aldığımız para masrafa yetmiyor. Bu nedenle zam yapıldı. Mazotun litre fiyatı indirilsin bizde fiyatlarımızı gere çekelim. Bizde zam yapmak istemiyoruz ama mecburuz" diye konuştular.

 

EN UCUZ TOPLU TAŞIMA HALEN ADANA’DA
Toplu taşıma ücretlerine yüzde 12.5 oranında yapılan zamma karşın halen en düşük toplu taşıma ücretinin Adana’da olduğu bildirildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 2010 yılından bu yana mazot ücretlerine yüzde 45 dolayında zam geldiği ve belediye otobüsü biniş ücretlerinde yeni bir düzenlemenin kaçınılmaz olduğu ifade edildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"2010 yılından bu yana mazot fiyatlarına yüzde 45 zam gelmesine karşın biz toplu taşıma ücretlerine uzun süre zam yapmamaya çalıştık. Ancak son olarak yüzde 12.5 oranındaki fiyat düzenlemesi kaçınılmaz oldu. Değerli Adanalılar bilmelidir ki, bu düzenlemeye karşın en düşük toplu taşıma ücreti halen Adana’dadır. Diğer büyükşehirlerdeki belediye otobüs fiyatları ile kıyaslandığında Adana’daki fiyatlar çok düşüktür. Belediye otobüsü biniş fiyatları İstanbul’da 1.95, Ankara ve İzmir’de 1.75, Bursa’da 1.85 ve Samsun’da 1.65 TL’dir. Ayrıca Adana’da bir saat içerisindeki ikinci binişlerden ücret alınmayacaktır. Sevgili hemşerilerimizin bu zorunlu fiyat düzenlemesi dolayısıyla bizi anlayışla karşılayacağını umuyoruz."

 

Facebookta Paylaş