'Adana'da Üretim ve İnovasyonun Bölgesel Yapılanması' konulu toplantı gerçekleştirildi.

'Adana'da Üretim ve İnovasyonun Bölgesel Yapılanması' konulu toplantı gerçekleştirildi.

 

Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Güçbirliği Vakfı ve Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi (ÜSAM) işbirliğinde organize edilen; 'Adana'da Üretim ve İnovasyonun Bölgesel Yapılanması' konulu toplantı Seyhan Oteli'nde gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gösterilen oturumda konuşan ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök Sadi Sürenkök, iletişim devriminin yaşandığı günümüzde şirketlerin de temel bir değişikliğe gitmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Geleneksel iş yapma biçimlerinin yerini daha dinamik, daha farklı, daha hedef odaklı çözümler aldığını anlatan Sürenkök, 1990'lı yılların sonu 2000'li yılların başı itibariyle bilgisayar ve internetin yaygın kullanımı sonucu 'mobil yaşama' geçiş yapıldığını hatırlatarak, bugün elektronik bankacılık, mobil hizmetlerin hayatın olmazsa olmazı olarak öne çıktığını dile getirdi.

"AYAKTA KALABİLMENİN TEK KOŞULU; GELECEĞİ ÖNGÖRME BECERİSİ"
Sürenkök, "Mobil yaşamla birlikte yeni meslek alanları ve uzmanlıklar oluştu. Veritabanı yöneticiliği ve yazılım mühendisliği gibi yeni yeni meslekler gelişti. Hızla değişen dünyada ayakta kalabilmenin en önemli koşulu; geleceği önceden görebilme becerisi. İnovasyonun bu algıyı oluşturacağına olan inancımız tam. Heyecanımızı önce Adana, sonra tüm Türkiye ile paylaşmayı amaçlıyoruz" dedi.

2010 yılında 'Adana Sanayi Envanteri'nin belirlenmesi esnasında yapılan çalışmaya dahil edilen 901 firmanın yalnızca yüzde 14'ünün Ar-Ge bölümü olduğu bilgisini de veren Sürenkök, Adana'da sanayide çalışan mühendis sayısının, toplam çalışan sayısına oranının yüzde 5 olarak öne çıktığını, bunun yanında mühendis dışı üniversite mezununu toplam çalışanlara oranının da yüzde 9.3 olduğunu dile getirdi.

"ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ İSTENİLEN DÜZEYDE DEĞİL"
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü de, üniversite-sanayi işbirliğinin bugün istenilen düzeyde olmadığını ve Adana'ya yakışan güzel çalışmaların ortaya konulamadığının özeleştirisini verdi.

Bu durumun nedenlerinin iyi sorgulanması gerektiğini kaydeden Sütçü, her kurumun kendi özeleştirisini yapması halinde bu alanda yeni bir başlangıcın yapılabileceğini, bunun da Adana'ya önemli katkılar sunacağını vurguladı. Konuşmaların ardından; 'Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Adana Sanayisinin Teknolojik Yetenek Envanteri' başlıklı oturuma geçildi.

Teknoloji Yönetim Danışmanları Prof. Dr. Metin Durgut ve Müfit Akyos 'Bölgesel İnovasyon Çalışmaları ve Adana' konusunda açıklamalarda bulunurken, Adana ÜSAM Akademik Danışmanı Dr. Arzu Uzun da; 'Adana Teknolojik Yetenek Envanteri' konu başlığı altında bir sunum gerçekleştirdi.

 

Galeri
Facebookta Paylaş