Adana Güçbirliği Milletvekili Adaylarını Kamuoyunun Belirlemesini İstiyor.

Adana Güçbirliği Milletvekili Adaylarını Kamuoyunun Belirlemesini İstiyor.

Adana Yerel Yönetimler Güçbirliği Platformu, Adana milletvekili adaylarının halkın görüşü alınarak belirlenmesi için siyasi partilere çağrı yaptı.

Adana Güçbirliği Vakfı Başkanı Prof.Dr. Hamit Serbest, Baro, Sanayi, Ticaret, Tabip, Esnaf Odaları, Ticaret Borsası, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Çiftçiler Birliği, DASİFED, AGİAD, ÇUGİAD, ADSİAD, MÜSİAD ve Adana İşkadınları Derneği temsilcileriyle birlikte Seyhan Oteli'nde açıklama yaptı.

Hamit Serbest, "Kentin sorunlarını bilen, sorunların çözümü için çalışan adayların destekçisi olacağız. Bu istemimizi siyasi partilere ileteceğiz. Katılımcı demokrasinin gereği olarak bu çağrımıza yanıt vermelerini istiyoruz" dedi.

Platform olarak herhangi bir kişi veya partinin yandaşı olmadıklarını kaydeden Serbest, her siyasi görüşe ve adaya eşit mesafede olduklarını, tüm çalışmaları bu anlayış çerçevesinde yürüteceklerini belirtti.

Platformun iki yıldan bu yana
Adana ile ilgili konularda çalışmalar yaptığını hatırlatan Serbest, şunları söyledi: " Adana Yerel Yönetimler Güçbirliği Platformu, seçim sürecinde bu çalışmaları sürdüreceği gibi seçimlerden sonra da Adana'da yaşanan olayları gözlemeye ve değerlendirmeye devam edecektir. Adana, siyasi partilerin Ankara'dan belirleyeceği milletvekili adaylarını artık istememektedir. Hangi parti olursa olsun aday belirlerken Adana'daki partililerinin görüşlerini almasını ve bunu da tüm Adana kamuoyuna göstermesini bekliyoruz. Her seçim sonrasında siyasi partiler tarafından bir emrivaki ile karşı karşıya bırakılmış olmaktan Adana kamuoyu rahatsızdır. Kendisini kandırılmış hissetmektedir. Adana ile hiç bağı olmayan kişilerin geçmiş dönemlerde " Adana Milletvekili" olarak seçildiği durumlarla çok kez karşılaşılmıştır. Bu gerçekler göz önüne alınarak adayların ve seçileceklerin Adana'ya ait olduklarını görmeyi ve yerel çalışmalarını otel odalarında değil kendi evlerinde yapmalarını bekliyoruz. Demokrasilerde göreve talip olmak bir haktır, adaylar arasından seçim yapmak da bir vatandaşlık hakkıdır. Platform adına siyasi partilere herhangi bir isim önermemiz söz konusu değildir. Aday olup olmamak kişisel bir tercihtir, takdiri kamuoyu yapacaktır. Ancak, Adana'nın sorunlarını, ihtiyaçlarını bilen, bunların çözümü için projeler üreten ve seçildikten sonra da Adana ile birlikte yaşamaya devam edecek hemşehrilerimizin adaylıklarını destekleyeceğimizi belirtiriz. Adana Yerel Yönetimler Güç Birliği Platformu olarak, yukarıda belirttiğimiz görüşleri paylaşan tüm aday adaylarını siyasi parti ayrımı gözetmeksizin destekleyeceğiz. Bu hizmet yarışına çıkacak tüm hemşehrilerimize başarılar dileriz."

GENİŞ KATILIM

Toplantıya,
Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, Adana Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bağış, Adana Tabip Odası Başkanı Rıza Mete, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Kenan Yılmaz, Adana Güç Birliği Vakfı Başkanı A. Hamit Serbest, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Onatça, Adana Genç İşadamları Derneği Başkanı Ümit Onatça, Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Çelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Mümtaz Yurdaer, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz ve Adana İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emine Şahin katıldı.

Facebookta Paylaş