"Adana, Odalar ile ayrılmaz bütündür"

"Adana, Odalar ile ayrılmaz bütündür"

"Adana, Odalar ile ayrılmaz bütündür"

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aldırmaz, "Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ile diğer tüm Oda ve sivil toplum örgütlerini bizim ailemiz ve yol arkadaşlarımız olarak değerlendiriyorum" dedi


 

Adana'nın birlik ve beraberlikle üstesinden gelemeyeceği sorunu bulunmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kenti ilgilendiren olaylara ve sorunlara kesinlikle siyasi bir yaklaşım içerisinde olmadıklarını vurgularken, "Adana'nın geleceğe güvenli adımlarla ilerleyebilmesi için kentteki kurum ve kuruluşların kucaklaşmasından yanayız. Bu anlamda Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ile diğer tüm Oda ve sivil toplum örgütlerini bizim ailemiz ve yol arkadaşlarımız olarak değerlendiriyorum" dedi.

Adana Ticaret Odası'nın yeni yönetimine kutlama ziyaretinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz ve Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya geldi.

Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti vurgulayan ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, "Adana ekonomisinin ve ticaretinin gelişimi için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve hayata geçireceğimiz projelerde Büyükşehir Belediyesi'ni yanımızda görmekten mutluluk duyacağız. Bu anlamda ziyaretiniz bizlerde önemli bir motivasyon yaratmıştır" dediler.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Büyükşehir Belediyesi olarak Adana'ya katkı niteliğindeki çalışmaların her zaman içerisinde ve destekçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı. Adana ile ilgili tüm konularda kesinlikle siyasi bir yaklaşım içerisinde olunamayacağını vurgulayan Aldırmaz şöyle konuştu:

"Adana için birlikte yapacağımız gerçekten çok şeyler var. Adana'nın marka bir kent haline getirilebilmesi özellikle dışarıdan gelen yatırımcılar bakımından son derece önemli. Adana'nın geleceğe güvenli adımlarla ilerleyebilmesi için kentteki kurum ve kuruluşların kucaklaşmasından yanayız. Bu anlamda Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ile diğer tüm Oda ve sivil toplum örgütlerini bizim ailemiz ve yol arkadaşlarımız olarak değerlendiriyorum."

Kentte huzur ve ekonomik rahatlık sağlanmasının yanında, yerli ve yabancı yatırımların çekilebilmesi için iş çevrelerine özel önem verilmesinin farkında olduklarını kaydeden Aldırmaz, "Göreve geldiğimizde Adana'nın çeşitli kesimlerinde faaliyet gösteren sanayi sitelerinin biriken sorunları vardı. Bu sitelere özel önem verdik ve büyük bölümünün bizim üzerimize düşen sorunlarını çözümledik. Bu yöndeki çalışmalarımızı gelen talepler doğrultusunda halen de aralıksız sürdürüyoruz" görüşlerini dile getirdi.

Kentin değişik kesimlerinde dağınık durumda faaliyet gösteren bazı meslek gruplarındaki işletmelerin her alanda olumsuzluk yarattığına da işaret eden Aldırmaz bu işletmeler için sektörel sanayi siteleri oluşturulması ve kümelenme çalışmaları yürütülmesi konusunda ATO tarafından yürütülecek çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Aldırmaz, "Sektörlerin üretimini yapabileceği ya da ürünlerini sergileyebilecekleri bir site veya ticaret merkezine sahip olmaları çağımızın bir gerçeğidir. Çünkü Adana'ya sürekli yabancı işadamı heyetleri geliyor ve ürünlerimizi incelemek istiyorlar. Ama biz, sergilediğimiz dağınık görüntülerden dolayı bu heyetleri değerlendiremiyoruz. Sorunun çözümlenebilmesi için dünyanın gelişmiş her ülkesinde uygulanan, ticaret merkezi sisteminin Adana'ya da mutlaka uygulanması gerekiyor" diye konuştu.

Görev süresi içerisinde   Büyükşehir Belediyesi olarak son derece önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Aldırmaz, bu kapsamdaki çalışmalarıyla İsviçre'nin Montrö kentinde Europe Business Assembly (EBA) tarafından verilen, "Uluslararası Socrates Ödülleri"nde, Adana'nın dinamik ve yatırıma uygun gelişiminden ötürü, "Yılın En İyi Şehir Yönetimi" ve "Yılın En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı" ödüllerine layık görüldüğünü hatırlattı.

Bu ödüllerin, Adana'nın bir bütün olduğunda sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da önemi başarılara imza atabileceğini bir kez daha kanıtladığını kaydeden Aldırmaz, "Adana'nın daha iyi noktalara ulaşması için kentteki tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri olarak  güçbirliği ile çalışırsak yakın gelecekte Adana'nın hak ettiği yere geleceğine tüm kalbimle inanıyorum" diye konuştu

 

 

 

 

http://www.yeniadana.net/web/HaberDetay.aspx?id=57941

Facebookta Paylaş