ADANA VİZYONU 2023 TOPLANTISI YAPILDI

ADANA VİZYONU 2023 TOPLANTISI YAPILDI

 

http://www.adana-bld.gov.tr/adana-vizyonu-2023-toplantisi-yapildi-sayfa.html 

Adana Güçbirliği Vakfı'nın (AGV) 'Adana'nın 2023 Vizyonunu Belirleme' toplantısı, kentteki oda, işadamı dernekleri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla düzenlendi.

Seyhan Oteli'ndeki toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Adana Ticaret Odası (ATO)Başkanı Ali Gizer, Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ve konuklar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AGV Başkanı Prof Dr. Hamit Serbest, Adana için başlatılacak çalışmalarda bir kıvılcım için çalıştıklarını söyledi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise Adana'ya hizmet edecek her çalışmanın yanında olduklarını söyledi. Türkiye'de hazır olan planların doğru uygulanmaması nedeniyle aksaklıklar yaşandığını belirten Coş, "Türkiye'nin temel sorunu plansızlıktan çok temel planların uygulanmamasından kaynaklanmaktadır. Her konuda planımız var, ancak her plan değiştirmek için yapılmış. Devamlı değişiklikler yapıldığı için planla yapılmak istenen noktadan oldukça uzak yerlerde bulunduğumuz görebiliyoruz. Bilgi üretim demektir. Ancak biz bilgiyi doğru yerde kullanamıyoruz. En son bir yayıncı kuruluşa yanlış verilen bilgiler nedeniyle kentimiz Türkiye sıralamasında 55'nci sırada gösterilmiştir" dedi.

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ise hazırlanan projeyi duyunca heyecan duyduğunu söyledi. Projenin hemen hayata geçirilerek pratiğe dönüştürülmesi gerektiğini belirten Özgümüş, "Biz projede çatıyı doğru kurarsak, hedefleri doğru belirleyebilirsek, bu proje de Adana'nın önündeki 20-30 yılın ekonomisini olumlu yönde etkileyecektir" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ise AGV'nin ilk kurulduğu zaman iyi anlaşılamadığını söyledi. Aldırmaz, "AGV, gelişmeyi tamamlamış ve üst noktasına gelmiştir. Ayrıca vakfın şuanda kentimizin geleceğini konuşuyor hale gelmesi çok önemlidir. Biz de Ortak Akıl Ortak Başarı anlayışı ile aynı niyetle işe başladık. Biz Adana için hazırlanan her projede üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Sanayici ve İşadamları Dernekleri adına konuşan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise Adana'da her kesimin, 'Ben, değil, biz' ve 'Önce Adana' mantığıyla hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer ise Adana'nın 2023 Vizyonu'nun çok geniş kapsamlı olduğunu toplantıda kurulacak hayallerin en kısa sürede projeye dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Büyük işlerin kurulan hayallerle başladığını belirten Gizer şöyle konuştu:

"Burada sarf edeceğimiz emeğin faydaya dönüşmesi için hayallerimizi planlamalı ve projelere dönüştürmeliyiz. Yani ortaya konulacak hedeflerin planları ve projeleriyle ancak birer gerçek proje olacağıdır. Boyutu ne olursa olsun her projenin altından kalkacak güce sahibiz."

ATB Başkanı Muammer Çalışkan ise Adana'nın 2023 hedeflerinde iyi planlar yapması gerektiğini belirtti.

Çalışkan, "Adana 2023 hedefiyle ilgili olarak planını iyi yapmalı ve master planını hazırlamalıdır. Adana'nın 2023'ten önce bölgede marka bir şehir olması için uğraşmalıyız. Adana'ya ölmüş havası verilse de bu öyle değil. Biz şuanda sanayide vasıfsız eleman bulmakta bile zorluk çekiyoruz. Adana artık kabuğunu yırtmaya başlamıştır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ankara Organize Sanayi Bölgesi (OSTİM) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, 'OSTİM ve Sektörel Kümeler' başlıklı bir sunum yaptı. Daha sonra, toplantıya katılanlar, 'Beyin Fırtınası Oturumu'nda fikirlerini paylaştı.

 

 

Facebookta Paylaş