AKDAM: "KADINA ŞİDETT ARTIYOR"

AKDAM: "KADINA ŞİDETT ARTIYOR"

AKDAM Müdürü ve Sığınmaevi Derneği Başkanı Münire Dağ:

 

Kadına yönelik şiddet son yıllarda yüzde bin 400 arttı

AKDAM Müdürü ve Sığınmaevi Derneği Başkanı Münire Dağ, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için yasaların yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Cinsel şiddete uğrayan kadınlar yalnızlaştırılıyor" dedi.

ADANA - Adana Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi (AKDAM) Müdürü ve Sığınmaevi Derneği Başkanı Münire Dağ, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için yasaların yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Cinsel şiddete uğrayan kadınlar yalnızlaştırılıyor" dedi.
AKDAM, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde '25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' nedeniyle toplantı düzenledi.
Toplantıda konuşan AKDAM Müdürü ve Sığınmaevi Derneği Başkanı Münire Dağ, kadına yönelik uygulanan her türlü şiddetin ortadan kaldırılması için yasaların yeniden düzenlenmesi gerektiğini savundu. Dağ, "Cinsel şiddete uğrayan kadınlar yalnızlaştırılıyor. Onlara herhangi bir destek sağlanmıyor. Bu nedenle de dava süreçleri ya hiç başlamıyor ya da kesintiye uğruyor" dedi.
Dağ, kadına yönelik şiddetin son yıllarda yüzde bin 400 artığını vurgulayarak, "Biz kadınlar, bedenimiz emek ve kimliğimiz üzerindeki saldırılar sürdükçe sesimizi her geçen gün daha da yükselteceğiz. Dayağa, tacize, tecavüze, küçük yaşta evlendirilmeye, bekaret kontrolüne, namus cinayetine, ensest ve her türlü kötü muameleye artık boyun eğmeyeceğiz" diye şeklinde konuştu.

Facebookta Paylaş