ANIZ ATEŞİ HEM ÇEVREYE HEM İNSANA ZARAR

ANIZ ATEŞİ HEM ÇEVREYE HEM İNSANA ZARAR

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, son günlerde şehir merkezindeki yaşamı olumsuz etkilemeye başlayan anız yangınlarına karşı önlem alınacağını söyledi.


Vali Coş, anız yangınlarına karşı Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıda, hasadın ardından yapılan uyarılara rağmen çiftçilerin anız yakmaya devam ettiğini belirtti.

Yeni ürünlere hazırlamak için anız yakma yöntemine başvurulmasının tarladaki canlıların yanı sıra şehir merkezindeki yaşamı da olumsuz etkilediğine işaret eden Vali Coş, anız yangınları sonucu kentin üzerinde duman tabakası oluştuğunu kaydeti. Anız yangınları ile ilgili çalışmaların tüm kurumlarla işbirliği ve koordine içerisinde devam ettiğini belirten Vali Coş, "İlimiz hudutları dışında da yakılan anızların rüzgarında etkisiyle ilimize kadar geliyor. Bununla da ilgili çalışmalarımız sürüyor. Anız yakanlar ile ilgili gerekli cezai işlemlerin yanında, vatandaşlarımızı da bilgilendirerek toprağın korunması ile ilgili gerekli bilgilendirilmeler yapılıyor" dedi.

Toplantıya, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Jandarma Komutanı Albay Murat Koç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, Orman Bölge Müdür Vekili Zafer Çetin ve İtfaiye Daire Başkanı Adil Deveci katıldı.

 

Facebookta Paylaş