BESYO, Dezavantajlı Bölgede Yaşayan Çocuklara Spor Dersi Verecek

BESYO, Dezavantajlı Bölgede Yaşayan Çocuklara Spor Dersi Verecek

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından geliştirilen 'Sporun Yıldızları' projesi, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hibe almaya hak kazandı.Projenin amacı, dezavantajlı bölgelerde yaşayan gençlerin ve çocukların spor aracılığıyla topluma kazandırılması.Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, SODES kapsamında hibe almaya hak kazanan 55 proje sahibi kurum ve kuruluşların temsilcileriyle birlikte, geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle finansman sözleşmesini imzaladı. Hibe almaya hak kazanan projelerden biri de Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu tarafından geliştirilen 'Sporun Yıldızları' projesiydi. Projenin finansman sözleşmesi, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar'ın da katıldığı törenle imzalandı. 

Projenin Bütçesi Yaklaşık 110 Bin TL.

Projeyle ilgili açıklama yapan Ç.Ü. BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek olan projenin yaklaşık 110 bin TL bütçeli olduğunu bildirdi. Amaçlarının dezavantajlı bölgelerde yaşayan gençlerin ve çocukların spor aracılığıyla topluma kazandırılması olduğunu belirten Prof. Dr. Kurdak, "Gençlerin ve çocukların spora yönlendirilmesi, kendine güvenen nesiller yetişmesi açısından son derece önemli" dedi. 

Eğitimler Hafta Sonu Çukurova Üniversitesi'nde Yapılacak

'Sporun Yıldızları' projesiyle ilgili detaylı bilgi veren Prof. Dr. Sadi Kurdak, şöyle devam etti;"Bu projeyle, dezavantajlı bölgede yaşayıp proje paydaşlarımız tarafından tespit edilen çocuk ve gençlerimizi, Çukurova Üniversitesi spor tesislerinde ağırlayacağız. Çocuklarımız hafta sonlarını spor yaparak geçirecek. Basketbol, voleybol, tenis ve dağcılık alanlarında eğitime tabi tutulacaklar. 

Yetenekli Olanlar Lisanslı Yapılacak

Burada yapacakları sporla elde edeceğimiz iki önemli kazanıma dikkat çekmek istiyorum. Birincisi; çocuklarımız Çukurova Üniversitesi'nde spor eğitimi alacağı için, buradaki sosyal ortamın doğal parçası olacak ve dünyaya bir süre sonra artık o gözle bakmaya başlayacak. İkincisi de, eğitimlerle çocukların hangi spora yatkınlıkları olup olmadığını ölçme şansımız olacak. Spora yatkınlığı olan çocuklarımızı ileride lisanslı edip, bu yolda ilerlemelerine destek vereceğiz. En önemlisi de bu çocuklarımız dışarıda başıboş gezmekten kurtulmuş olacak.

Prof. Dr. Kurdak; "Projeyle Adana Kazanacak, Türkiye Kazanacak..."

 

Bir diğer önemli konu ise, bu eğitimlerin büyük kısmını BESYO öğrencilerinin verecek olması. Sporcu adaylarımız karşılarında genç eğitmenleri görünce inanılmaz bir sinerji döngüsü çıkacak ortaya. 'Sporun Yıldızları' projesiyle kendine güvenen, hayat disiplini olan, sosyal, kültürlü sporcular yetiştireceğiz. Bütün uğraşımız, hedefimiz bu. Çukurova Üniversitesi açısından da toplumla bütünleşme anlamında büyük bir proje. Önümüzdeki dönemlerde Rektörlük ve BESYO yeni projelere imza atacak. Sonuçta, Adana kazanacak, Türkiye kazanacak..."

Facebookta Paylaş