Çka, 2014-2023 Bölge Planı Taslağını Yayınladı

Çka, 2014-2023 Bölge Planı Taslağını Yayınladı

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan 2014-2023 Çukurova Bölge Planı taslağı Ajans internet sitesinde yayınlandı. Başta 10. Kalkınma Planı olmak üzere ulusal ölçekli strateji belgelerinde yer alan öngörüler ile belirlenen çerçeve içerisinde yerel paydaşların katkı ve görüşleri doğrultusunda hazırlık çalışmaları sürdürülen Bölge Planı,bir yandan lojistik, enerji ve sanayi dallarında bölgenin üretmekte olduğu katma değeri yükseltmeyi hedeflerken,  diğer yandan sosyal uyum ve bütünleşmeyi sağlamayı,  insan kaynaklarını geliştirmeyi, "yeşil büyüme" stratejisi çerçevesinde çevresel koruma-kullanma dengesini gözetmeyi ve kentsel yaşam kalitesini yükseltme hedefini taşıyor.

Bölge Planı'na ilişkin tüm görüş ve öneriler, yazılı veya sözlü olarak Çukurova Kalkınma Ajansı'na, ya da ajansın plan2023@cka.org.tr elektronik posta adresine iletebilecek.

Öte yandan ajans, Bölge Planı çalışmaları kapsamında hazırladığı "2023 Vizyon Anketi"ni de yayınladı. Önümüzdeki 10 yıllık döneme dair Çukurova bölgesi vizyonu ile temel gelişme hedeflerinin belirlenme sürecine tüm yerel paydaşların katılım sağlayabilmesini amaçlayan ankete Çukurova Kalkınma Ajansının internet sitesinden ulaşılabiliyor.

 

 

 

Facebookta Paylaş