Genç MÜSİAD Adana ve Güç Birliği Vakfı'nın işbirliğiyle Çukurova Üniversitesinde üçüncüsü düzenlenen Kampüs Sanayi Buluşması'nın konuğu Avrupa’nın en iyi otomobil tasarım ödülü sahibi Dizayn Vip yönetim kurulu başkanı Erba

Genç MÜSİAD Adana ve Güç Birliği Vakfı'nın işbirliğiyle Çukurova Üniversitesinde üçüncüsü düzenlenen Kampüs Sanayi Buluşması'nın konuğu Avrupa’nın en iyi otomobil tasarım ödülü sahibi Dizayn Vip yönetim kurulu başkanı  Erba

OTOMOTİVİN ÇILGIN TÜRK’Ü GENÇLERLE BULUŞTU

Genç MÜSİAD Adana ve Güç Birliği Vakfı'nın işbirliğiyle Çukurova Üniversitesinde üçüncüsü düzenlenen Kampüs Sanayi Buluşması'nın konuğu Avrupa’nın en iyi otomobil tasarım ödülü sahibi Dizayn Vip yönetim kurulu başkanı  Erbakan Malkoç oldu. Programa öğrenciler ve genç girişimciler büyük ilgi gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Adana Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Muhammet Veysel Gök; Yaşanan tüm acı hadiselere rağmen teröre teslim olmamak şehitlerimize olan namus borcumuzdur. O yüzden yaşamaya, üretmeye ve ülkemize artı değer katmaya devam edeceğiz.Bu çerçevede Genç MÜSİAD bir sorumluluk aldı. Kampüs Sanayi buluşmaları programını başlattık. Burada amacımız; üniversite içinde gerçekleşecek etkinliğe basit bir katılım değil. Derdimiz günü yakalamak, popüler olmak değil. Geleceği yakalayacağız ve kalıcı olacağız. Bizim Genç MÜSİAD özelinde yaklaşımımız budur.” şeklinde konuştu.

Adana Güç Birliği Vakfı Başkanı Bilal Nadir Gök'te konuşmasında “Gençlerin enerjisi bize heyecan veriyor. Biz bir ülküsü ve amacı olan bir milletin evlatlarıyız. Bir yaratılış gayemiz var. Efendimizin buyurduğu gibi bir günü bir gününe müsavi olan zarardadır anlayışıyla çalışmalarımızı yürüteceğiz. Gençler kendilerini her alanda geliştirmelidir” dedi.

Heyecanlı bekleyişin ardından sahneye çıkan Erbakan Malkoç  tecrübe paylaşım konuşmasında öğrencilerin büyük ilgisini gördü.  Konuşmasının ana başlıkları şu şekilde oldu.

“İyi olmak yetmez. Daha iyi olmak için mücadele etmezseniz iyi kalırsınız. İyi daha iyinin yanında hiç bir işe yaramaz.  Daha iyi olmadıkça farkınızı ortaya koyamazsınız. Hayallerinizi hedefe dönüştürmediğiniz ve yola çıkmadığınız sürece hayalperest olarak kalırsınız.

Ben hayatım boyunca şansa inanmadım. Benim için şans “ben sizi akılla münezzeh kıldım.” diyen Yüce Yaradanın verdiği akıldır. Eğer biz yaradılıştan aklı aldıysak gerisi bize kalmıştır. Aklı nasıl kullandığımız önemlidir.

Girişimcilik bir kafe açmak değildir. 10 bin kişi çalıştıran bir fabrika sahibi bile girişimci olmayabilir. Girişimci bir işe girişendir. Bir mamüle artı değer katarak onu katlayarak satabilmektedir. Girişimci üretebilendir. Ben ürettiğim ürünün fiyatını kendim belirliyorum ve kimse benim yaptığım işte koyduğum karı bilemez. Çünkü ben bir girişimciyim. Ürünü ben üretiyorum ve o ürüne değeri ben katıyorum. Yani marka değeri oluşturuyorum. Bu ürünü de Dünya’ya satarak ülkeme katkı sağlıyorum. Ülkemizin güçlü olmasının bir yolu vardır o da girişimciliktir. Ülkemize marka değerleri oluşturarak ihracata yönelmeliyiz.

Ülkemizin ihracatta katma değerleri kg başına 0.90 - 1.6 dolar arası. Benim ürettiğim ürünlerin katma değeri kg başına min. 250 dolar max. 1.100 dolar.”

Konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Malkoç ’a Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ramazan Akyürek tarafından plaket verildi.

 

Programa Adana Büyükşehir Belediye Bşk. V.  Ramazan Akyürek, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, Adana Güç Birliği Vakfı Başkanı Bilal Nadir Gök, Genç MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Yusuf Arslan, Yesevi Ocakları Genel Başkanı Resul Bozkurt, Genç MÜSİAD Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Selman EROĞLU, çok sayıda üniversite kulübü ve öğrenciler katıldı.

Facebookta Paylaş