GÜRKAN: “ADANA EMİN ELLERDE”

  GÜRKAN: “ADANA EMİN ELLERDE”

Adana Emniyet Müdürlüğü 2.Bilgilendirme Toplantısı AESOB’ta yapıldı.

 

GÜRKAN: “ADANA EMİN ELLERDE”

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana ESOB’ta toplu taşımacı esnafına yönelik gerçekleştirilen Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme Toplantısı’nda “Adana Emin Ellerde” dedi. Toplu taşıma araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda demir ve tahta sopa, testere ile döner bıçağı ele geçirilen toplu taşıma esnafı ile bir araya gelen Emniyet Müdürü Gürkan,"toplu taşıma araç sürücüleri, giyim, tavır ve davranışlarıyla diğer meslektaşlarına örnek olmalı" dedi.


ADANA- Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda demir ve tahta sopa, testere ile döner bıçağı ele geçirilen toplu taşıma esnafı ile bir araya geldi. Gürkan, "Toplu taşıma araç sürücüleri, giyim, tavır ve davranışlarıyla diğer meslektaşlarına örnek olmalı" dedi.
Gürkan, Adana ESOB’ta toplu taşımacı esnafına yönelik gerçekleştirilen toplantıda, sıkıntıları bire bir dinleyerek, sorunların çözümünü daha etkili bir şekilde yerine getirmek istediklerini söyledi. Sorunların giderilmemesi gibi bir durumun olamayacağını ifade eden Gürkan, "Bunların giderilmesi sizlerin ve bizlerin birlikte yapacağı çalışmalarla olacaktır. Çözüm üretmek sizlerin ve bizlerin işidir. Sorunlar, burada sizlerin, bizlere yapacağı önerilerle ve işbirliğiyle giderilir" diye konuştu.
Adanalı toplu taşıma araç sürücülerinin ayrıcalıklı olmasını, giyim, tavır ve davranışlarıyla diğer meslektaşlarına da örnek olması gerektiğini söyleyen Gürkan, şöyle devam etti:
"Adanalı şoförlerin, kılığıyla kıyafetiyle ve eğitimiyle ayrıcalıklı olması hem insanın kendisine olan saygısını hem de aracına binen kişinin ona olan güveni açısından büyük önem taşımaktadır. Kirli sakallı, kılık ve kıyafeti bozuk bir kişinin görünüş itibariyle insana güven vermeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bu açıdan bu durumun çağımıza uygun, temiz görünüşüyle insanlarda uyandıracağı güven duygunsunu, aynı zamanda kazancını da arttıracaktır. Bu konuya önem veriyoruz, bu amaçla seminerler düzenleyip eğitim verebiliriz ve biz hazırız."
Polisin halkla işbirliği sonucu yapılan çalışmalarında suçların azalacağını, bundan da kentte yaşayan herkesin yararlanacağını ifade eden Gürkan, Adana’nın suç ve suçlu profili açısından önemli bir yeri olduğunu, ancak istatistiklere bakıldığında hiç de abartıldığı kadar olmadığını vurguladı.
Amaçlarının kentin huzurlu bir kent olarak anılmasını sağlamak olduğunu söyleyen Gürkan, bu amaçla sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunduklarını kaydetti.
Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ise yaptığı konuşmada kendilerinin de dolmuşlarda tek tip elbise giyilmesinden yana olduklarını belirterek bu konuyla ilgili çalışmaları bulunduğunu, yönetim kurulu kararıyla konunun kısa süre içinde hayata geçirileceğini söyledi.
Adana ESOB Başkanı Kâzım Barışık, birlik ve beraberlikten kuvvet doğacağını güzel işlerin elbirliğiyle ortak akılla çözülmesinde her zaman toplumun büyük yararlar gördüğünü söyledi.
Barışık, Adana ESOB olarak toplumun ve Adana halkının her zaman yanında olduklarını belirterek, “Her şey halkımızın huzur ve güvenini sağlayarak mutlu bir şekilde ortak yaşamı sürdürmek içindir. Bunun içinde bize düşen görevleri her zaman olduğu gibi seve seve yaparız” şeklinde konuştu.

Facebookta Paylaş