Kadınlar Oda ve Borsa seçimlerine hazırlanıyor

Kadınlar Oda ve Borsa seçimlerine hazırlanıyor

Kadınlar Oda ve Borsa seçimlerine hazırlanıyor

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Kadın Komitesi Yönetim Kurulu, yaklaşan oda ve borsa seçimlerinde kadınların meslek komitelerinde daha fazla yer alması gündemiyle Adana’da toplandı.


ADANA - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Kadın Komitesi Yönetim Kurulu, yaklaşan oda ve borsa seçimlerinde kadınların meslek komitelerinde daha fazla yer alması gündemiyle Adana’da toplandı.
Toplantıda Komite Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Işın Yılmaz, kadınların varlığının oda meclislerinde yarattığı farklılığı anlatırken, Adana Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili ve İŞKAD Üyesi Sümer Şen de Adana’daki oda seçimlerinde nasıl başarıya ulaştığını katılımcılara aktardı.
TÜRKONFED Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı ve İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, İŞKAD olarak oda ve borsa seçimlerinde meslek komiteleriyle meclislerde daha fazla kadının yer almasına önem verdiklerini belirterek, bu konuda yoğun bir lobi çalışması yaptıklarını söyledi.
Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Odası’na yaptıkları ziyaretlerde bu konuda yönetim kurulu başkanlarıyla bilgi alışverişinde bulunduklarını ve kadınlara seçimlerde pozitif ayrımcılık yapılması konusunda talepte bulunduklarını dile getiren Av. Türkmen, başkanların bu taleplerine olumlu yaklaştıklarını bilgisini verdi.
Av.Türkmen, tüm bu çalışmalara karşın girişimci kadınların bu konuda daha istekli olmaları gerektiğinin altını çizerek, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarının bir sıçrama taşı olduğunu söyleyerek önemine vurgu yaptı. Av. Türkmen, 18 Ocak’ta Adana’da gerçekleştirecekleri “Geleceğimiz Birlikte Zirvesi” hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.
Toplantıda Ege İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Koordinatörü Av. Nilhan Antitoros Tunç da, oda ve borsa seçimlerindeki adaylık süreçleri ve nasıl aday olunacağını hakkında bilgiler verdi.


Facebookta Paylaş