KİTAP VE OYUNCAK BAĞIŞLAMA İZDİHAMI

KİTAP VE OYUNCAK BAĞIŞLAMA İZDİHAMI

Adana'da Çukurova Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Kitabımı Oyuncağımı Paylaşıyorum" projesi kapsamında kitap ve oyuncak bağışlayan öğrenciler izdihama neden oldu.


ADANA - Adana'da Çukurova Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Kitabımı Oyuncağımı Paylaşıyorum" projesi kapsamında kitap ve oyuncak bağışlayan öğrenciler izdihama neden oldu.
Merkez Çukurova Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Kitabımı Oyuncağımı Paylaşıyorum" projesi açılış töreni gerçekleştirildi. Hayal Park'ta gerçekleştirilen açılış törenine 2 bin öğrenci ile öğretmenler ve yetkililer katıldı. Açılıştan önce konuşan Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, kampanyanın özellikle köy okullarında ana sınıfında oyuncak bulamayan ve kütüphanesi olmayan okullar için başlatıldığını belirterek, "Toplumu oluşturan bireylerin eğitim düzeyinin, kültürel zenginliğinin, kitapla, edebiyatla sanatla ilişkisinin o ülkenin medeniyet mirasının temeli olduğu, bilginin en büyük güç olduğu günümüz dünyasında okuyan, üreten nesillere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Hazırlanan bu proje ile birlikte kitap okuma oranının düşük olduğu ülkemizde, öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ve kitap okumanın önemine dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Ayrıca proje kapsamında cam bölmelere bırakılan kitap ve oyuncaklar maddi durumu zayıf olan çocuklara ve okullara gönderilecek" dedi.
Erguvan, ayrıca proje kapsamında 2 bin öğrenci 5 dakika kitap okuyarak kitap okumanın azlığına dikkat çekileceğini kaydetti. Erguvan'ın konuşmasının ardından alanı dolduran 2 bin öğrenci ve öğretmen 5 dakika kitap okudu. Ana okuluna başlayan öğrencilere ise 5 dakika öğretmenleri kitap okudu. Kitap okumanın ardından oyuncak ve kitap toplama kampanyasının açılışı yapıldı. Açılışının ardından hazırlanan cam dolaba oyuncak ve kitap atıldı. İlk kitabı dolaba Erguvan atarken daha sonra öğrenciler oyunca ve kitap atmak için birbiriyle yarıştı. Öğrenciler biran önce dolaba kitap ve oyuncak atabilmek için izdihama neden oldu. Kısa sürede hazırlanan dolaplar kitap ve oyuncaklarla doldu. Dolaba atılan kitap ve oyuncakların ihtiyaç sahibi köy okullarına gönderileceği ileri günlerde Adana'nın başka yerlerine de kitap ve oyuncak dolabı kurulabileceği öğrenildi.
Alana gelen öğrenciler kitap okumak ve oyuncak vermek için alana geldiklerini belirterek, "Proje çok hoşumuza gitti. Türkiye'de kitap okuma oranı az, biz okuyarak bu oranı yükselteceğiz. Projenin içinde bulunduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

Facebookta Paylaş