KOBİLER iyi yolda

KOBİLER iyi yolda

KOBİLER iyi yolda

 

 

Müstakil Sanayici ve İşadamaları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Bilal Nadir GÖK Basına yaptığı yazılı açıklamada Kobilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

ADANA-Müstakil Sanayici ve İşadamaları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Bilal Nadir Gök Basına yaptığı yazılı açıklamada Kobilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kobiler 2011 yılında toplam girişim sayısının % 99.9 nu, İstihdamın % 77.8 ni, Maaş ve Ücretlinin %51.5 ni, Cironun %64.8 ni, Faktör maliyeti ile Katma değerin %51.5 ni, Maddi  mallara ilişkin Brüt yatırımın %41.1 ni oluşturduğunu söyledi

Kobiler 2011 yılının tamamında toplam ihracatın %59.6 sı’nı gerçekleştirdi. Kobiler Ülkemizin en büyük sorunu olan cari açıkta %20 civarında artı fazla vermiştir. Kobiler İmalat

Sanayisinde başarısını göstermektedir. Şu ana kadar verilen desteklerin çok yerinde olduğunu görmekteyiz. Kobilere katma değeri yüksek ürünleri; daha iyi daha güzel üretebilmeleri için KOSGEB TÜBİTAK gibi kurumların desteklerini artırarak devam ettirmelidirler.

Günümüz rekabetinde temel belirleyici unsurlardan biri olan İnovasyonla  Kobilerimiz tanıştırılmalı, bu konuda teşvik edilmeli destekler sağlanmalıdır.

Kobilerimizin genel de Sermayeleri sınırlıdır. Bankalarımızın pahalı kredileri yüzünden ciddi zorluklar yaşanmaktadır. Kobilerimizin Finans sıkıntıları konusunda da Bankalarımız cesaretlendirilmeli pahalı kredilerden ziyade uygun makul krediler verebilmelidirler.

Kobilerin İhracatta; Ülke çeşitliliği konusunda Büyük elçiliklerimizin desteğine ihtiyaç duymaktadır. Ülkemizi Dünyanın dört bir yanında temsil eden büyük elçiliklerimiz bulundukları yerlerde adeta bir girişimci bir müteşebbisci ruhuyla hareket etmeli; Kobilerimize yol gösterici birer kılavuz olmalıdırlar.

Başkan Bilal Nadir Gök Kobilerin  iyi yolda olduğunu, Ekonomimize çok yüksek bir  değer kattığı’nı,Dinamik, Çalışkan bir yapısı olan ülkemiz son yıllarda hamleci yüksek bir maraton gücüyle hızlı bir şekilde ilerlediğini dile getirdi.

Ülkemizin toplam İstihdamının % 78 in den pay alan Kobilerimiz böylece en büyük işveren konumundadır. Cari işlemler dengesinde % 20 fazla vererek gelecek dönemlerde de bunun artarak devem edeceği sinyalini vermektedir. MÜSİAD Başkanı Bilal Nadir Gök, Türkiye’nin gelişmiş, müreffeh bir toplum olması: Cumhuriyetimizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasını ancak ve ancak Değişim staratejisini Kobilere dayandıran ve bu konuda Temel bir politika oluşturarak; Büyüyen kendini geliştiren, dönüşerek güçlenen Kobilerimiz sayesinde olacağı ümidini taşımaktayız sözleriyle tamamladı.

 

Facebookta Paylaş