ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Erkan Koleji öğrencileri, okullarında lösemili çocuklar yararına kermes düzenleyip, elde ettiği geliri LÖSEV’e bağışladıktan sonra hastanede tedavi gören çocukları ziyaret ederek, onlara moral vermeye çalıştılar.

 

 ADANA– Erkan Koleji ile Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve öğrencileri, örnek bir davranışa imza attı. Lösemili çocuklar yararına kermes düzenleyen öğrenciler, bu kez de onları tedavi gördükleri hastanede ziyaret ederek,  moral verdiler.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören kan kanseri (lösemi) olan çocuklarla bir araya gelen öğrenciler, onlarla birlikte vakit geçirerek, çocukların palyaço eşliğinde keyifli anlar yaşamasını sağladılar.

 Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Handan Menet ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gülşen İspir' in de hazır bulunduğu ziyarette öğrenciler, lösemili çocuklara çeşitli hediyeler de sundular.

Handan Menet, Erkan Koleji olarak geçtiğimiz hafta okul bahçesinde Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılanması na katkı sunmak için kermes düzenlediklerini hatırlattı. Menet,  velilerin ve öğrenilerin evlerinde hazırladıkları pasta ve börekleri satarak elde ettikleri geliri de Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) bağışladıkları söyledi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Tanyeli de, Erkan Koleji tarafından gerçekleştirilen etkinliğin anlamlı ve önemli olduğunu söyledi.

Bölgenin en büyük ‘Pediatri Onkoloji Servisi’ne sahip olduklarının altını çizen Tanyeli, lösemili çocuklara en iyi sağlık hizmetini vermeye çalıştıklarını anlattı.

Aynı zamanda da Çocuk Kanser Derneği’nin ‘onursal başkanı’ olduğunu hatırlatan Tanyeli, devletin gereken desteği tam olarak vermediği gibi yapılan bağışların da yetersiz olduğunu, bu nedenle de sorun ve sıkıntılar yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

 

Facebookta Paylaş