OTO GALERİCİLERE YOL GÖRÜNDÜ

OTO GALERİCİLERE YOL GÖRÜNDÜ

Adana’da oto galericileri için yapılan siteye taşınmadan şehir merkezinde ruhsatsız olarak faaliyetine devam eden esnafa yol göründü.


ADANA - Adana’da oto galericileri için yapılan siteye taşınmadan şehir merkezinde ruhsatsız olarak faaliyetine devam eden esnafa yol göründü.
Adana Valiliği’nin direktifleri doğrultusunda harekete geçen Seyhan İlçe Belediyesi, 10 iş yerini mühürleyince durumun ciddiyetini kavrayan galerici esnafı, yılbaşına kadar taşınmak için söz verdi.
Konuyla ilgili olarak  açıklama yapan Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, halen büyük çoğunluğu Seyhan ilçesinde olmak üzere şehir merkezinde galericilik yapan 150 civarında esnaf bulunduğunu kaydetti. Çukurova ilçesinde oto galerici bulunmadığını, Yüreğir ve Sarıçam’da da 10-15 kişinin bu işi yaptığını kaydeden Öcal, “Şehir merkezindeki oto galericilerinin yüzde 95’i kayıt altına girmeden ruhsatsız olarak faaliyetini sürdürüyor. Bu da haksız rekabete yol açıyordu. Sayın Valimizin direktifleri sonucu şehir merkezindeki oto galericilerin taşınma süreci nihayet hızlandı. Kendilerine 30 Aralık 2012 tarihine kadar süre verildi” dedi.
Öcal, Oto Galericiler Sitesi’nde 280 dükkandan 150’sinin halen boş olduğunu, dolayısı ile bütün esnafın ihtiyacına cevap verebilecek kapasitede olduğunu kaydetti.
Ruhsatsız, kayıtsız oto alım satımı yapan esnafın siteye taşınması ile kayıt altına gireceğini, bu durumda esnaf arasındaki haksız rekabetin son bulacağını, belediyenin de maliyenin de kazançlı çıkacağını hatırlatan Öcal, “Bütün galerici esnafının taşınması ile şehirdeki görsel kirlilik son bulacak. Sektör olarak bir nevi kentsel dönüşüm gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
Yıllardır mücadelesini verdikleri konuda bugün gelinen noktayı Adana Valiliği’nin desteğine borçlu olduklarının altını çizen Öcal, “Adana valimize oto galericileri esnafı adına haksız rekabetin önlenmesi yolunda attıkları bu kararlı adımdan ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Facebookta Paylaş