Stadın adı “5 Ocak Fatih Terim Stadyumu”

Stadın adı “5 Ocak Fatih Terim Stadyumu”

Adana Kültür ve Dayanışma Derneği ile 5 Ocak Gazetesi'nin başlattığı "Adana markasına sahip çıkıyor" kampanyası mutlu sonla noktalandı. Koza Arena olarak yapılması düşünülen stadın "5 Ocak Fatih Terim Stadı olarak değiştirilmesine yönelik başlatılan kampanyaya, milletvekilleri, Belediye Başkanları, Sivil toplum Kuruluşları, Odalar, Spor camiasının önde gelen isimleri ve Adana halkı da yoğun destek vermişti. Kampanyayla ilgili dökümanları Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sunan 5 Ocak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Savay Çokduygulu, Kılıç'tan "Valilik teklif versin değerlendirelim" yanıtını almıştı. Valiliğin teklifi üzerine konuyu değerlendiren bakanlık adına Savaş Çokduygulu'yu arayan Bakan Yardımcısı ve Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, stadın adının "5 Ocak Fatih Terim Stadı" olarak onaylandığı müjdesini verdi. 

Adana Kültür Dayanışma Derneği'nce başlatılan ve Gazeteniz 5 Ocak'ın büyük destek verdiği "Adana markasına sahip çıkıyor" kampanyasında mutlu sona ulaşıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan onay alan kampanya sonucunda Koza Arena olarak yapılması düşünülen stadın adının "5 Ocak Fatih Terim Stadı" olarak karara bağlandığı bildirildi. 

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ

Bilindiği üzere  AKDD tarafından başlatılan kampanyaya destek veren 5 Ocak Gazetesi, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, parti il başkanlarının, sivil toplum kuruluşlarının, odaların, spor camiasının önemli isimlerinin ve Adana halkının düşüncelerine başvurarak bir kamuoyu oluşturmuş ve kampanya ile ilgili dökümanlar  ve bilgiler 5 Ocak Gazetesi İmtiyaz sahibi Savaş Çokduygulu tarafından başkentte Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sunulmuştu. Kılıç'ın, "Valilik teklif versin, konuyu değerlendirelim" yanıtı üzerine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da valilik adına bakanlığa teklif sunmuştu. 

BAKAN YARDIMCISI METİN YILMAZ, SAVAŞ ÇOKDUYGULU'YU ARADI 

 

Konuyu inceleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı adına mutlu haber Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ve Bolu Milletvekili Metin Yılmaz'dan geldi. 5 Ocak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Savaş Çokduygulu'yu arayan Yılmaz, konunun incelendiğini ve stadın adının "5 Ocak Fatih Terim Stadı" olması yönünde bakanlığın karara vardığını açıkladı. Böylece önemli bir kampanya amacına ulaşmış oldu ve Adana'nın tüm dinamikleri yaşayan efsane Fatih Terim'e sahip çıktığını bir kez daha göstermiş oldu. 5 Ocak Fatih Terim Stadı Adana'ya ve Adana halkına hayırlı olsun.

Facebookta Paylaş