VALİ COŞ’TAN "ÇOCUKLAR İÇİN DUYARLILIK" ÇAĞRISI

VALİ COŞ’TAN "ÇOCUKLAR İÇİN DUYARLILIK" ÇAĞRISI

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, terör örgütünün eylem yapacak yetişkin eleman bulamadığı için kenar mahallelerde fakir ailelerin çocuklarına yöneldiğine dikkat çekerek aileler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara, geleceği karartılan bu çocuklara karşı “duyarlılık” çağrısında bulundu.


ADANA- Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, terör örgütünün eylem yapacak yetişkin eleman bulamadığı için kenar mahallelerde fakir ailelerin çocuklarına yöneldiğine dikkat çekerek aileler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara, geleceği karartılan bu çocuklara karşı “duyarlılık” çağrısında bulundu.
TRT Haber TV kanalında soruları cevaplandıran Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, PKK terör örgütünün, eylemlerinde kullanacak sayıda yetişkin eleman bulamadığı için sokak gösterileri, taş, molotof atma gibi eylemler için varoşlardaki fakir aile çocuklarına yöneldiğine dikkat çekti. Varoşlardaki fakir aile çocuklarını ağına düşüren terör örgütü yöneticilerinin kendi çocuklarını ise bu tür eylemlerde kullanmadığını da vurgulayan Coş, “İnsan hakları çocuk hakları konusunda fevkalade duyarlı olduğunu bildiğimiz kişi kurum ve sivil toplum örgütlerinin bu istismarlara karşı daha yüksek sesle seslerini duyurması ve tepkilerini dile getirmesi gerekiyor” dedi.
Uyuşturucu ticareti yapanlarla ile terör örgütünün kol kola işbirliği içinde olduğunu, aralarındaki bağlantıya ilişkin Adana’da da kendilerine somut bilgiler ulaştığını ifade eden Vali Coş, “Uyuşturucu satıcılarının terör örgütü yöneticileri ile bağlantı ve işbirliği halinde olduklarını biliyoruz. Bunlar uyuşturucu ticaretini ve naklini kolaylaştırmak için terör örgütünün sokak eylemlerini körüklüyorlar. Terör eylemleri ya da uyuşturucu madde ile çocuklarımızın geleceğini karartmak isteyen, çeşitli örgütsel çıkarları için çocuklara zulmedenlere karşı duyarlı vatandaşlarımızın, ailelerin ve STK’ların tepkilerini daha yüksek sesle dile getirmesi gerekiyor. Kamuoyunun yeterince bu konuya eğilebildiğini söylememiz mümkün değil” dedi.

"SEVGİYE UZANAN ELLER"İ ÖRNEK GÖSTERDİ
Ailelerin çocuklarının bakımını ve eğitimi üstlenmekle yükümlü olduğunu aksi takdirde devletin çocukların koruma altına alınmasından aile bireylerine cezai müeyyideye kadar uygulamaları bulunduğunu da hatırlatan Vali Coş, Adana Valiliği olarak gerçekleştirdikleri Sevgiye Uzanan Eller Projesi’nin terör ve suç örgütlerinin istismar ettiği kenar mahalle çocuklarının topluma kazandırılması ve gelecek hedefine odaklanmaları için çok faydalı neticeler verdiğini de kaydetti.
Proje kapsamında 4 bin çocuğu kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelere dahil ettiklerini belirten Coş, projesinin uygulandığı dezavantajlı mahallelerde sokak gösterileri ve suç oranlarının son derece azaldığına da dikkat çekti. Vali Coş, “Dezavantajlı mahallelerde, okul yöneticileri ile işbirliği içinde, STK ve hayırseverlerin desteği ile bu öğrencileri, toplumun diğer kesimleri ile barıştırıp kaynaştırarak ülkenin dünyanın güzelliklerinden yararlanabileceklerini gösterdik. Bu sayede bir gelecek beklentisi kazandılar, barış ve sevgiye ekseninde kaynaştılar” dedi.
Vali Coş, Sevgiye Uzanan Eller Projesi’nden aldıkları güzel neticelerin aileleri de son derece mutlu ettiğini ve güzel tepkiler aldıklarını da sözlerine ekledi. Korsan gösterilere katılan çocuk sayısı da bu vesile ile giderek azalmaktadır.

Facebookta Paylaş